Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/macedon/public_html/setings.php on line 8
 Уметници од градот Кочани и неговата околина

Уметници од градот Кочани и неговата околина


Притисни за повеќе информации за Игуана  - Рок група

Игуана - Рок група

Игуана е рок група формирана 2000 година и се состои од 4 члена на млади луге на возраст од 17 до 23 години и тоа: Јордан Манов - тапани, Александар ...


Повеќе ->

Притисни за повеќе информации за Годови  - Мозаичари

Годови - Мозаичари

Годови е групација на уметници, мозаичари и сликар, поточно: Благој Димитровски - мозаичар, Мики Митев - мозаичар и Слаџана - сликар. Групацијата Годови постои од 2000 година и работи во ...


Повеќе ->

Притисни за повеќе информации за Танас Дедов - Сликар

Танас Дедов - Сликар

Сликар со долгогодишно искуство. Слика на платно во маслена техника. Неговите слики се со македонски битови, традиционлани мотиви, мртва природа со овошје и цвеќе, портрети, пејсажи, коњи и друго. Учествувал ...


Повеќе ->

Притисни за повеќе информации за Симeон Иванов - Канго - Уметник

Симeон Иванов - Канго - Уметник


Притисни за повеќе информации за Ерсој Казимов - Музичар

Ерсој Казимов - Музичар

Талентиран музичар. Свири на тарабука и компонира музика. Член е во групата Бахтало - бенд од Кочани. Групата се состои од: